Grote

Naakt foto model naakt in vlaanderen

Zaterdag 27st, Juli 2017 2:5:21 Pm
[BANCHOR] amatur album
Stuur een gratis bericht
naar es_ra2a
es_ra2a
  • 39 jaar Vrouw, Ram
  • Drachten, Netherlands
  • Koreaans(Mooi zo), Deutsch(Gemiddeld), Hindi(Elementair)
  • Bankier, Reanimator, Nefroloog
  • ID: 3612838832
  • Vrienden: Orangevan
Profiel
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 2
Hoogte / 168 cm
Status / Actieve look
Onderwijs / Hoger onderwijs
Roken / Nee
Drinken / Ja
Contacten
Naam / Sally
Profiel bekijken: / 1293
Telefoonnummer: / +312372-274-86

Beschrijving:

Eerst even een belangrijk stukje. Je kunt in Nederland niet zomaar iedereen naakt fotograferen. Daar zijn regeltjes voor. Alles in dit land is wel geregeld en voor het fotograferen en poseren kennen we de auteurswet en het portretrecht. Bij naaktfotografie komt ook het wetboek van strafrecht om de hoek kijken. Volgens de wet ben je meerderjarig wanneer je de leeftijd van 18 bereikt.

In feite kun je dan doen en laten wat je zelf wilt. Tot je 18e heb je van je ouders voor veel dingen nog toestemming nodig, zo ook voor poseren bij een fotograaf.

Naakt poseren is echter iets anders volgens de wet. Volgens de Nederlandse wet valt het naakt poseren onder het wetboek van strafrecht. Volgens het wetboek mag je in Nederland vanaf je 16e seksueel actief zijn met meerderjarigen. Je zou als 16 of jarige dus ook naakt mogen poseren voor de camera van iemand die 30 is. Hier zitten wel weer wat haken en ogen aan, het kan niet zomaar. En daarnaast is het fotograferen misschien wel toegestaan maar voor publiceren van de foto's is weer wel toestemming van een ouder of voogd nodig.

Mijn advies; maak gewoon geen naaktfoto's van iemand die minderjarig is. We leven in een tijd waarin mensen erg beschermend zijn ten opzichte van hun kinderen.

En dit is ook terecht. Er zijn genoeg mensen die het niet om mooie foto's gaat maar die hele andere bedoelingen hebben. En ook al is dat bij jou niet het geval natuurlijk; het stempeltje is snel gezet.

Voorkom voor jezelf gewoon de kans op een hele hoop ellende en fotografeer modellen van boven de Het begint natuurlijk allemaal met een model voor de camera. En bij naaktfotografie is dat toch net even iets anders dan een vriendin uit je omgeving benaderen. Naaktfotografie is toch een stapje verder dan gewoon poseren.

Niet iedereen zal naakt willen poseren en hier zijn goede redenen voor te bedenken. Dat kan te maken hebben met een baan, familie of gewoon dat een model er geen behoefte aan heeft. Het naakte lichaam blijft toch iets persoonlijks en iedereen gaat daar ook anders mee om. Het is daarom iets lastiger om een naaktmodel te vinden en een model wat naakt poseert zal dat misschien ook niet zomaar bij iedereen voor de camera doen.

Als je een model zoekt voor naaktfotografie ben vanaf het begin af aan duidelijk daarin. Het is zonde van iedereen zijn tijd als jij pas op het moment van fotograferen aangeeft dat je naaktfoto's wilt maken.

Begin met een idee. Voordat je mensen gaat benaderen denk eerst eens na over wat voor foto's je wilt maken. Gewoon iemand benaderen of hij of zij ook naakt wil poseren zal je weinig respons opleveren. Wanneer je komt met een concreet idee dan heb je al meer kans op slagen. Dus denk er vooraf over na.

Zoek voorbeelden erbij, schrijf het voor jezelf eens uit. Maar dit verschilt natuurlijk al weinig met een gewone shoot. Als je je idee voor ogen hebt dan moet je op zoek. Wat voor model zoek je? Dat kan een dame zijn met lang blond haar maar ook een man met kort haar. De meest gezochte modellen zijn toch van het vrouwelijk schoon maar ook van het mannelijk lichaam zijn naakten te maken.

Een gespierde torso of bilpartij kan een krachtige foto opleveren. Iets totaal anders dan de zachtheid van een vrouwelijk lichaam. Wanneer je alles een beetje duidelijk op een rij hebt staan dan kun je echt concreet op zoek gaan. Je kunt op social media een oproep plaatsen.

Zo zijn er groepen waar fotografen en modellen elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast kun je ook op websites een oproep plaatsen. Denk aan sites als Modelmayhem. Daarnaast kun je ook nog modellen met een eigen website rechtstreeks benaderen natuurlijk. Naakt poseren voor de camera is iets anders dan gekleed. Een naakt fotograferen is ook iets anders dan een gekleed model fotograferen.

Er komen meer dingen bij kijken en je dient eigenlijk ook een beetje te laten zien dat je dat onder de knie hebt.

Zoals ik al eerder vertelde zijn modellen iets lastiger te vinden voor een naaktshoot dan voor een geklede shoot. Ze zijn ook selectiever. Jij dient als fotograaf ook aan te kunnen tonen dat je iets in je mars hebt.

Als basis dien je gewoon al een fatsoenlijke portfolio te hebben waarin je laat zien dat je van geklede dames of heren al fatsoenlijke foto's kunt maken. Wanneer je nog nooit een naakt hebt gefotografeerd is het natuurlijk lastig om daar iets van in je portfolio te stoppen. Het is misschien wel de moeilijkste fase om een model in te vinden; je kunt immers nog niets laten zien. Ben dan ook niet bang om een model te betalen.

Dit zijn vaak namelijk modellen met ervaring en ook in het naakt poseren. Ook dat is namelijk iets anders dan gekleed poseren. Met een ervaren model heb je een betere kans op moooiere foto's om een start in je portfolio te maken. En de drempel om te poseren is wat lager als jij gewoon bereid bent te betalen. Daarnaast zijn er modellen die gewoon niet op basis van TFP naakt willen poseren. Het is ook een kwestie van vraag en aanbod.

Er is meer vraag naar naaktmodellen dan dat er aanbod is. Wanneer je een model gevonden hebt en de dag is daar dat je elkaar treft dan gelden er natuurlijk de normale omgangsnormen zoals je die ook met geklede modellen hebt. Als fotograaf stel je je even netjes voor en je drinkt even een kopje koffie om wat met elkaar te babbelen. Een hoop dingen die je normaal al doet om je model op zijn of haar gemak te laten voelen gelden ook bij naaktfotografie.

Bij naaktfotografie gaat het echter nog wat verder. Het is voor het model toch even net een stapje meer als het om intimiteit gaat. Een model moet, gekleed, ook al vrij veel van zichzelf laten zien. Bij naaktfotografie is er natuurlijk niets meer waar ze zich achter kan verschuilen. Je kleed je niet zomaar iedere dag uit voor een wildvreemde. En jij als fotograaf bent een wildvreemde. Dit geld niet voor ieder model hoor. Er zijn er ook bij die schaamteloos in de studio rondlopen.

Maar er zijn genoeg modellen die het misschien in het begin toch even onwennig vinden. Hier moet je je als fotograaf ook gewoon serieus opstellen. Je contact met het model is dan misschien nog wel belangrijker als bij een normale shoot. Je moet blijven coachen om je model aan te sturen. Dit is niet makkelijk en vergt wat ervaring maar het is belangrijk dat je model weet of ze goed bezig is en dat ze zich op haar gemak voelt.

Wat erg kan helpen is een visagiste. Als er bijvoorbeeld storende haren in de weg zitten dan kan een visagiste dat misschien makkelijker opzij doen. Jij ziet als fotograaf om te beginnen misschien ook niet alles maar het is voor een visagiste een vrouwelijke dan wel makkelijker om even iets bij een model te doen.

Ze heeft immers als voorbereiding voor de shoot de visagie al verzorgt en er is daardoor al een beetje een bepaalde band. Een model zal een visagiste dichterbij laten dan een fotograaf als het gaat om persoonlijke ruimte. Kom in ieder geval zelf niet zomaar in die persoonlijke ruimte. Ik hang zelf graag in de kroeg aan de bar maar ik hou er niet van als een onbekende zomaar aan me komt hangen.

Ik raak daar best wat geïrriteerd van. Dat zal voor een model in de studio nog veel erger zijn. Zeker als het een naaktmodel betreft. Het laatste waar ze op zal zitten te wachten is het als jij als fotograaf even een armpje goed komt leggen.

Wanneer een model een ongemakkelijk gevoel krijgt omdat jij te dicht bij komt, of om wat voor reden dan ook, dan zie je dit terug in je foto's. Doe bij naaktfotografie dus nog dat stapje extra dan normaal om je model in haar comfortzone te houden.

Zorg voor een leuk muziekje, een behagelijke studio, wat dan ook. Als het model zich comfortabel voelt zal ze makkelijker poseren en krijg jij betere foto's. Nog een kleine tip; vraag aan je model of ze een badjas meeneemt.

Wanneer je niet aan het fotograferen bent of je moet je licht verbouwen dan kan ze die gewoon aantrekken. Loopt toch even net wat makkelijker rond voor het model.

Contact Nl Privacy
Copyright © 2019-2020 sumobond.nl